Jeugdduik stages

Binnen- en buitenland

Waarom een jeugdduikstage?

Oefening baart kunst zegt men en in de duiksport is dit meer dan ooit het geval.

Jongeren zijn in staat om zich zeer vlug nieuwe vaardigheden eigen te maken. Wie wekelijks deelneemt aan de trainingen in het zwembad en nadien ook aan de openwaterduiken, zal zichtbaar vooruitgang boeken op vlak van watervastheid en duik skills.

Op een jeugdduikstage hebben onze jeugdduikers de kans om op zeer korte tijd hun duikkennis en -technieken bij te schaven. Daarnaast bevordert een stage ook de groepsgeest en samenhorigheid onder de jeugdduikers.

Jaarlijkse mini-stage

Internationale stages zijn echter duur en om iedereen de kans te geven om de voordelen van een stage te ontdekken, organiseren we jaarlijks een mini-stage van 3 dagen tijdens de zomervakantie.
Jeugdduikers, ouders en monitoren trekken dan richting Zeeland (NL) waar we logeren in een groepsaccommodatie.

We duiken tweemaal per dag en krijgen daarnaast ook de kans om bijvoorbeeld onze kennis van Reanimatie en EHBO bij te schaven.

Niet te missen dus en ideaal als voorbereiding op de grote stage.

3-jaarlijkse internationale stage

Duiken in Zeeland is prachtig, maar hét hoogtepunt waar vele jeugdduikers naar uitkijken is toch wel de internationale duikstage.
Hierbij zoeken we naar de mooiste duikbestemmingen die makkelijk vanuit Europa te bereiken zijn. Malta, Spanje, Egypte zijn maar enkele voorbeelden.

Gedurende één week duiken onze jeugdduikers onder in kristalhelder water, omringd door de prachtigste exotische vissen. Een lokale duikgids toont ons de weg op de duikplaats, maar onze eigen monitoren duiken met onze jeugdduikers, waardoor alles zeer vertrouwd aanvoelt.

Dank zij de bijna ideale omstandigheden van temperatuur en zichtbaarheid onder water, krijgt hij de kans zich op een veilige manier verder vertrouwd te maken met aspecten van de duiksport die in onze wateren (waterplassen of rivieren) niet of nauwelijks mogelijk zijn.
Alle jeugdduikers jonger dan 14 jaar dienen tijdens de jeugdduikstage steeds begeleid te worden door minimum één familielid.