Zaterdag 8 juni 2024 start van het buiten duik seizoen.
datum om te noteren : zaterdag 28 september : binnenbrengen materiaal !!
Zaterdag 8 juni 2024 start van het buiten duik seizoen.datum om te noteren : zaterdag 28 september : binnenbrengen materiaal !!

Openwaterduiken

Juni tot september

De wondere onderwaterwereld

Zodra de watertemperatuur voldoende gestegen is, ruilen we de wekelijkse training in het zwembad, voor een duik in open water.

Vanaf begin juni tot midden september zijn er wekelijkse openwaterduiken die doorgaan in binnen- en buitenland. We bezoeken steeds duikspots die door hun lage moeilijkheidsgraad specifiek geschikt voor het jeugdduiken. Het jeugdduiken gebeurt onder strikte voorwaarden. Niet alleen moet er met aangepast materiaal gedoken worden, maar ook de diepte en de duur worden beperkt in functie van de leeftijd en het behaalde brevet.

Young Divers opteert om de openwaterduiken voor alle jeugdduikers ongeacht hun niveau te laten doorgaan op hetzelfde tijdstip, dit geeft een duidelijke positieve invloed op de groepssfeer, en het contact tussen alle jeugdduikers en hun ouders. Jeugdduikers die aansluiten bij de Young Divers krijgen al het materiaal dat nodig is tijdens het openwaterduiken in bruikleen, wat het voor de ouders ook budget vriendelijk maakt.

Openwaterduiken worden  uitgevoerd in het buddy systeem waarbij één jeugdduiker en één gekwalificeerde jeugdduikinstructeur of één begeleider jeugdduiken samen duiken.
Afhankelijk van de duikplaats en het brevet van de jeugdduiker, worden duiken met meer dan 2 duikers (groep) toegestaan.

De eerste 3 duiken (doopduiken) voor het behalen van een jeugdduikbrevet worden begeleid door een gekwalificeerde jeugdduikinstructeur.

Openwaterduiken en stages gaan door in binnen- en buitenland, in meren, ondergelopen steengroeven, rivieren en zeeën