Zaterdag 8 juni 2024 start van het buiten duik seizoen.
datum om te noteren : zaterdag 28 september : binnenbrengen materiaal !!
Zaterdag 8 juni 2024 start van het buiten duik seizoen.datum om te noteren : zaterdag 28 september : binnenbrengen materiaal !!

Brevetten

Daarnaast kunnen jeugdduikers ‘Kwalificatiebrevetten’ behalen vanaf het niveau van Bronzen Dolfijn voor ‘Trimvest – Hulpverlener – Duikploeg – Bioloog – Fotograaf – Archeoloog’
en vanaf het niveau van Zilveren Dolfijn voor ‘Vaartuig 1’ en ‘Vaartuig 2’.

De kwalificaties moeten verplicht behaald worden in open water met uitzondering van ‘hulpverlener’.
Om in aanmerking te komen voor een kwalificatiebrevet moet de jeugdduiker zich goed voelen in het nautisch milieu en eventueel interactief kunnen optreden.

Voor het behalen van een brevet of een kwalificatie wordt de duur van de opleiding, evenals de evaluatie, overgelaten aan de beoordeling van een instructeur jeugdduiken,
en berust op het principe van een permanente evaluatie. De zwembadopleiding in het zwembad wordt steeds gevolgd door minimum 3 openwaterduiken.

De behaalde brevetten en kwalificaties worden in een persoonlijk duikboek ingeschreven, de openwaterduiken worden ingeschreven in een kindvriendelijk duiklogboek (uitgave van onze federatie NELOS) hierbij worden geen duikdieptes vermeld, dit om competitie tussen de jeugdduikers te vermijden.

Bij de plus 14- jarigen wordt de opleiding verder gezet zoals voorzien door NELOS.
Zij kunnen overstappen naar het volwassen duiken en bijvoorbeeld aansluiten bij onze partnerclub Temse Duikers vzw , of nog verder bij het jeugdduiken te blijven om zich verder te bekwamen tot de leeftijd van 18 jaar.

Binnen de afdeling jeugdduikers kunnen zij maximaal (niet verplicht) het 1* en 2* duikbrevet halen. Daarnaast hebben ze ook facultatief de mogelijkheid om het Basis Nitrox brevet te halen.
Deze opleidingen wordt gegeven zoals voorgeschreven door NELOS en op eenzelfde manier als in een duikschool voor volwassenen.